Wonen en zorg 2040

Het project

In het project ‘Wonen en Zorg 2040’ wordt per gemeente een analyse gemaakt van het huidig zorgaanbod in relatie tot de groeiend vraag. Dit geeft de ouderenzorgorganisaties inzicht in de ontwikkelmogelijkheden van hun dienstverlening en vastgoed.
De IVVU zorgt ervoor dat informatie over wonen en zorg bruikbaar en toegankelijk gemaakt wordt voor lokaal of regionaal gebruik. Daarnaast worden zorgorganisaties geïnspireerd in de ontwikkelingen op het gebied van wonen met zorg.

Resultaat voor de cliënt

Ouderenzorgorganisaties kunnen door dit blijven inspelen op de behoefte van ouderen in de omgeving. Er wordt samen gekeken naar wat de best mogelijke zorg is in de best mogelijke woonsituatie voor de inwoners van regio Utrecht.

Samenwerken?

Er wordt een analyse gemaakt doe voor alle ouderenzorgorganisaties in regio Utrecht beschikbaar en bruikbaar is. Dit project beslaat daardoor alle subregio’s.
Samenwerkingspartners en stakeholders spelen een belangrijke rol. Een aantal gemeenten hebben een Woon(zorg)visie waarbij het van belang is om aan te sluiten. Ook vastgoedpartijen en woningcorporaties zijn belangrijke partners om woonvormen te realiseren.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Arnoud Siegelaar
(projectleider) Arnout.siegelaar@woonzorgconcept.nl

wonen-en-zorg-subregio_500x317

Deelnemende organisaties: Beweging 3.0, De Koperhorst, St. Pieters en Bloklands Gasthuis, Zonnehuisgroep Amstelland, Huize Het Oosten, Woon- en zorgcentra De Bilthuysen, Accolade Zorggroep, Zorggroep De Vechtstreek, Zorg- en wooncentra De Haven, Pro Senectute / Oranjestein, ISZ De Brug, Domus Magnus, Woonzorgcentra De Rijnhoven, Zorggroep Sint Maarten, Landelijke Stg. Vredenoord, Amaris, Maria Dommer, Zorgspectrum, De Wulverhorst, Careyn, Lyvore, Bartholomeus Gasthuis, Leger des Heils Midden-Nederland, Vecht en IJssel, AxionContinu, Charim, Stg. QuaRijn, Warande, Zorgcoöperatie Accent, Stepping Stones en Wel Thuis