DemenTalent

Het project

DemenTalent is een project dat gaat over het (weer) actief krijgen van mensen met dementie in de samenleving. Op basis van talenten worden de mensen met dementie gestimuleerd om vrijwilliger te worden in de lokale samenleving.

Resultaat voor de cliënt

Door DemenTalent komt de mens met diens mogelijkheden centraal te staan, in plaats van de ziekte. Mensen voelen zich door vrijwilligerswerk nuttig en waardevol, blijven aansluiting behouden met de maatschappij en kunnen langer zelfstandig blijven functioneren.

Samenwerken?

DemenTalent wordt gerealiseerd door aanbieders in de gemeente Woudenberg (Eemland) in samenwerking met de gemeente Woudenberg, welzijn, een vrijwilligersorganisatie en een ondernemer.
De deelnemende zorgorganisaties werken samen in een projectgroep om kennis en expertise te delen, voortgang te bespreken en te kunnen doorverwijzen.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Bouwina Emaus b.emaus@mariahoeve.nl

dementalent-subregio_500x317

Deelnemende organisaties: Accolade Zorggroep, Beweging 3.0, Woonzorgboerderij en Ontmoetingscentrum Moriahoeve, Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg, Maatjesproject gemeente Woudenberg, Gemeente/ Coöperatie de Kleine Schans