Zorgtechnologie

Het project

Het project ‘programma zorgtechnologie’ gaat over het versterken van het bewustzijn en de kennis over zorgtechnologie bij medewerkers in de ouderenzorg. Dit wordt gedaan door ambassadeurs, opgeleide zorgprofessionals die op de hoogte zijn van zorgtechnologie en collega’s kunnen ondersteunen. Het programma zorgt er daarnaast voor dat ouderenzorgorganisaties beter zicht krijgen op wat er nodig is in de toekomst aan investeringen om zorgtechnologie mogelijk te maken.

Resultaat voor de cliënt

Het leren over en benutten van zorgtechnologie neemt door dit programma toe. Het bewustzijn van de meerwaarde en het nut van zorgtechnologie zorgt voor een hogere kwaliteit van zorg en van het eigen werk van de zorgprofessional.

Samenwerken?

Zorgtechnologie wordt gerealiseerd door alle subregio’s in Utrecht. Om het programma mogelijk te maken werken de deelnemende zorgorganisaties met een programmamanager en verschillende projectleiders van ouderenzorgorganisaties die activiteiten coördineren en het aanspreekpunt zijn van de ambassadeurs uit de organisatie.

zorgtechnologie-subregio_500x317

Deelnemende organisaties: Amaris, AxionContinu, Bartholomeus Gasthuis, Beweging 3.0, Careyn, De Haven, Lyvore/De Brug/Bilthuysen, Maria Dommer, Quarijn, Vecht en IJssel, Vechtstreek, Warande, Wulverhorst, Zorgspectrum