Digivaardig in de zorg

Het project

Het project ‘Digivaardig in de zorg’ richt zich op het verbeteren van de digitale vaardigheden van medewerkers in zorgorganisaties. Zij worden digivaardig gemaakt zodat zij in hun werk leren te werken met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier, roostersoftware, domotica, beeldbellen en allerlei andere e-health toepassingen die steeds vaker voorkomen.
Daarnaast zorgt het project voor het vergroten van het bewustzijn van medewerkers en managers rondom het thema en het verkleinen van het taboe rondom het bespreken van niet digivaardig zijn. Dit programma is in 2018 voor het eerst gestart en breidt zich landelijk uit. Het project ‘zorgtechnologie’ is een vervolg op dit project.

Resultaat voor de cliënt

Medewerkers met digitale vaardigheden gebruiken zorgtechnologie op een effectieve manier zodat deze bijdragen kwaliteit van zorg, het leefplezier van een cliënt of verlaging van de werkdruk. Medewerkers kunnen de cliënt met behulp van technologie meer regie geven en maken zorg op afstand mogelijk waardoor cliënten minder vaak naar een zorginstelling hoeven.

Samenwerken?

Digivaardig in de zorg is een project dat bij verschillende organisaties in de hele zorgkantoorregio gerealiseerd door alle subregio’s in Utrecht.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Marloes Aarden (projectleider) maarden@utrechtzorg.net

weyond_projecten_dieptepagina_project_05_subregio_500x317